fettorsdag....

 
 
Eftersom jag var så pigg å alert (eller inte) när jag kom hem efter bion igår så var det inte direkt så att jag gladeligen ställde mig och gjorde mat för att kunna ha med mig till jobbet idag. Det fick helt enkelt bli en filtallrik med havrekuddar till lunch, vilket funkade hur bra som helst, och sen hade jag tänk äta detsamma fast med müsli till middagen, bara det att den glömde jag ju såklart i butiken!! Så det fick bli till att beställa flottmat idag helt enkelt, men det funkade ju det också, en pizza satt gott i kistan där vid 19-tiden.
 
Nu börjar jag faktiskt bli trött så det ska bli skönt och lägga omkull sig på kudden strax.
 
Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen imorrn? Skulle behöva en sväng till stan och leta födelsedagspresent. Sen ska jag ju träna kl 17 men innan det ska jag hinna rida Astrid också. Lägger jag på en rem så lär det inte bli nå problem. Det är det där med presenten som grämer mig! Har ingen aning om vad jag ska köpa riktigt :/
 
Bli ensam på träningen imorrn iallafall. Vill inte vara med i de andra hoppgrupperna då jag känner att det blir så lite tid och focus när man blir många. Två räcker gott och väl för mig, men Hanna som jag brukar rida med är hemma och blir firad imorrn eftersom hon fyller år :)
Så det blir alltså jag och Dahlia ♥ imorrn, och vi får ha bästa Yannic alldeles för oss själva, inte mig emot ;)
 
Nää dags att sussa lite, och ladda batterierna inför morgondagen!
 
Tjingelingen!!!

MEN korkskalle!!!

 
Ibland blir jag bara så sjukt trött på mig själv!! Här har jag gått och irriterat mig på att jag inte fått svar på en vunnen auktion på tradera, och så visar det sig att säljaren har ringt mig ett flertal gånger! MEN vart?? Jo på hemnumret såklart eftersom det är det som står utskrivet på kontaktuppgifterna!!! Så det är alltså hon som har ringt och ringt och ringt, men som jag har struntat i att svara, eftersom jag trott att det är nån dryg säljare!! För det är inte många andra som ringer på mitt hemnummer :(  Såååå less just nu!! Hade kunnat ha prylen redan, men pga min egen idioti så får jag gott vänta för nu är säljaren utomlands. Såvida jag inte får tag på anhörig, då kan det lösa sig ändå. Men är det inte bra onödigt???!!! Nu är det skärpning från min sida, kanske ska ta och börja svara när det ringer :(
 
 
PUCKO MIG!!!

Fire in the sky...

Himlen var helt magisk imorse! Färgerna från soluppgången var fantastiska. Det har fortsatt vara fint hela dagen, typiskt att man inte var ledig då och fick njuta av vädret! Idag/imorrn/helgen ska det komma snö säger dom, vet inte om jag är så sugen på det jag!! Men jag blir inte bitter :) Då kanske till och med underlaget på ridbanan blir okej, skulle ju vara najs :)

Imorrn är det Yannic träning!! Markarbete/hoppning står på schemat, det längtas :)

goddagens...

 
Måste erkänna att jag är på riktigt bra humör idag, men säg det för sjutton inte till nån ;)  Kan ju förstöra min bittra image då, haha!  Sov inte mer än vanligt inatt heller, när ska man lära sig att gå och sova i tid?? Men tog mig trött som en .... upp ur sängen iallafall. Sen fick jag ett sweet sms som gjorde min morgon, tihi :p
 
 
Glömde förresten visa min present som jag fick igår! Anna hade gjort en söt liten "goodiebag" med smink i :)  Fick bl a nya maybeline rocket - kalasbra mascara!! Fick även en lila fräsig ögonskugga, ett nagellack och min favvo lipgloss, glam shine fresh :)  Tusen tack säger jag!!
 
 

hej å hå...

 
 
Kom hem efter jobbbet imorse, toktrött så gick och la mig en sväng, väldigt skönt. Men sen började telefoner gå igång som nån j*kla paradorkester!! Först mobilen, sms....påminnelse om sms för att jag inte orka kolla. Nytt sms, hemtelen började ringa, och inte fasen slutar den heller om man ignorerar skiten!!! Åhh LESS.NU!! Var bara ge upp sovandet och sömnen, men det gjorde väl inte så mycket egentligen för det var ändå dags att kliva upp :)
 
Hade ju bestämt med Anna att vi skulle glo på film idag men sen messa hon och gav förslaget om bio, å det nappade vi på :)  Men först var jag ju tvungen att pallra mig ut till pollarna för lite motion. Både Dahlia och Astrid skulle ridas. Det var ju finväder idag, dock ganska blåsigt så det fick bli ridhuset ändå och speciellt med tanke på tidspressen. Dahlia var fin, lite spänd i början men det gav med sig. Tänkte skritta av ute efter vägen, ner till korsningen och vända bara, vad kan det vara några hundra meter, men det gick hon först inte med på. Efter en stunds trippande, backande och studsande och mjuk övertalning så kom vi till slut ner till vändpunkten iallafall. Sen blev hon bara helknasig på tillbakavägen!! Haha, knäppa lilla häst :)  Blåste upp sig, och börja takta, studsa och piaffera och gud vet allt. Frustade jättehårt och upp med svansen i det blå! Vet inte riktigt vad som fick henne att bli så upprörd/uppspelt men jobbig blev hon. Hoppade av och ledde henne sista biten och när vi kom närmare stallet så stissade hon ju såklart upp resten av hästarna som var ute också, haha!
 
Astrid var kul att rida i ridhuset, har bara ridit ut tidigare med henne och typ "åkt" :)  men nu jäklar det var inte nå åkande inte!! Hade jag ju såklart inte förväntat mig heller, men ändå :)  Mina ben och magen kommer förmodligen kännas imorgon, haha. Shit! Förstår vad Annika menar med att det är mycket häst att rida :p  Men hon är så himla fin och trevlig ändå!!
 
Sen var det bara att gasa hem och springa genom duschen och vidare in till stan. Fimen vi såg heter Beautiful Creatures och var helt okej. Men börjar bli less på alla trilogier eller uppföljar filmer! Detta var en uppenbar sådan när man tänker på slutet och det ska ju tydligen finnas en hög med böcker om samma story. Det tar ju så lång tid innan man får se nästa!! Det är det som suger!!! Men annars var det en film i min smak, fantasy/drama typ.
 
Nu är det sängen om gäller dock, jobbet kallar imorrn igen!
 
Natti natti!!  ♥

i'm not broken, just bent...

 
It's been written in the scars on my  ♥...
 
 
 

Scary...


Tjiho!! Jäklar va pirrigt! Vet inte när, eller ens OM det blir nån start!! Men Dahlias licens är beställd så möjligheten till tävling kommer iallafall finnas ;)

 

overdrive...

 
Går lite på spar låga nu. Sov dåligt och oroligt inatt, kanske blev 3 timmar nånting. Gäsp!! Då blir det nästan att man får overskottsenergi istället för att man inte vill somna stående.
 
Arbetsdagen har iallafall gått hyfsat fort. Har fått sälja en hel del i butiken och det är ju roligt :) Köpte ju lite saker själv också. Har ju nämligen fått in "lyxgodis" i form av chocklad och olika lakritssorter. Jag som icke är nån chocklad människa egentligen, men däremot lakritsgalning, var ju tvungen att köpa och provsmaka. Man måste ju veta om det är gott ifall det kommer in kunder och frågar liksom ;) Av det jag har smakat så får allting godkänt! 
 
 
Nu ligger jag på sängen och degar, mätt efter maten :)

i knew it...

 
Börjar känna av en lättare träningsvärk i kroppen efter igår, brukar oftast få det när jag inte har hoppat på länge :) Det gör mig dock absolut ingenting, för det var det helt klart värt!

Strålande väder ute idag igen, helt underbart. Känns verkligen som att våren kan vara på ingång nu, och vi är ju trots allt snart inne i mars månad så jag välkomnar den med öppna armar.
 
Ska kasta ihop nånting ätbart nu och sen dra iväg ut till bästa pollen. Ska se om nån har tid och fota oss nån dag här i veckan, och kanske filma lite. Idag blir det iallafall ett lite lättare pass i ridhuset. Jobbar 3 dygn den här veckan så dom dagarna får ju pärlan vila.

Har förresten beställt, oops, en grej till henne också som jag tror kan komma väl till pass. Har dock aldig köpt därifrån förrut, (utomlands) så vet inte alls hur leveransen är, och jag är inte bäst på tyska men google translate hjälpte mig lite grann iallafall :p  Tror nog det funkar bra. Halva priset mot här hemma, så det är ju super :)
 
 
Nu knorrar magen!  Hejhopp!

Adrenalinchock och lyckorus!

 
Träningen för Annika idag gick super!! Åh va glad jag är! Duktiga och så fina Dahlia ♥  Lite bitter över att jag inte kom på förrän efteråt att jag skulle låtit Johanna filma lite med min mobil :/  Hade varit så kul att se. För jag är hopplös! Tycker nästan alltid att det känns som att det ser mycket sämre ut än vad det gör, känner mig urusel när jag själv kommer dåligt tajmat när hon hoppar av och så. Lite bättre självförtroende skulle inte skada. Men det kommer nog, Dahlia kommer kunna boosta upp det rejält åt mig tror jag ;) Sen måste jag verkligen lära mig att lita på henne, hon är inte som Gurkan, sticker på sidan eller drar iväg i 120 knyck mot och efter hindren. Jag behöver inte sitta och blåhålla och vara beredd på att hon ska göra en helvändning åt nå håll eller pallnita. Hon tycker ju faktiskt att det är riktigt kul att hoppa så hon gör det gärna och bra! Jag säger inte att jag kan sitta och bara åka, men hon är betydligt mindre komplicerad att rida måste jag verkligen säga. Det märks att hon är välskolad! Finaste hjärtat! 
 
Kan säkert låta fjuttigt för vissa men för mig känns det enormt att ha hoppat hela 90 cm, med kontroll!! Vilken jävla känsla rent ut sagt :)  Lite skräckblandad förtjusning, men ååh så roligt det var ändå! Höjden har jag hoppat förrut, men då har det nog mest varit skräck, haha ;)
 
Till helgen kommer Yannic, så då blir det träning. Funderar på att köra lite markarbete då också precis som förra gången. Beror på om Hanna ska vara med eller inte, annars kör vi kanske ett dressyrpass istället. Har nån dag till på mig att vela om det :p
 
Efter stallet ikväll så följde jag med hem till "familjen" och åt tacos, MUMS säger jag bara!! Var sugen på det senast igår :)  Sen blev jag kvar där ute ganska länge i samtal om ditt och datt. Kom hem för bara ett tag sedan.
 
 
 
Nu ska jag slå på en film att somna gott till iallafall och sen drömma mig bort bland mina rosa moln ;)

Snabbt och gott...

Me like!

Fick inte med mig nån matlådan hemifrån idag så jag tog en promenad bort till affären. Hittade min favvo "snabbmat" ur frysdiskarna :)

Så himla goda, finns i flera smaker och styrkor! Yum yum :)

morsning!

 
Godmorgon?
Nää, det var inge kul alls att kliva upp imorse, som vanligt, men hey, jag är en trött individ ;)
 
Ligger i ass.rummet på jobbet och funderar. Lite jobbiga tankar, lite bättre tankar, men just nu är jag bara trött. Har inga bra serier att kika på heller, nästan alla har bara ett avsnitt kvar innan säsongsavslutning, kommer känna stor sorg! Men får väl leta reda på någon ny eller börja kika på filmer igen istället då. Tips på bra sådana tas tacksam emot :)
 
Just nu vill jag bara att klockan ska bli 16 så jag får åka hem och byta om och dra till stallet. Ska bli riktigt kul med lite träning idag, hopp hopp :)
 
 
 
 
 
Dahlias fina dotter, hon han hoppa hon ;)
Fina Duette med Lina Holmström i Falsterbo,
folksam scandinavian open för 5-åringar,
(lånad bild från stall Linells fb-sida!!)
 

i wish...

 

Åh, drömma kan man ju! Klickat runt alldeles för mycket från sida till sida på nätet ikväll. Fått ett på tok för stort vill ha begär!! Men om jag fick sådär en 100.000 slantar imorgon så skulle jag nog åka och shoppa mig en cwd-sadel på direkten :p



Efter att ha ridit i Lisas sadel så är jag helt frälst! Absolut skönaste sadeln jag suttit i någonsin!! Men som sagt drömma kan man ju iallafall. Dom summorna finns inte att lägga på en sadel just nu. Finns mycket annat som behöver prioriteras först. Sen finns det ju såklart massa andra vill-ha-saker ;)  Nya/flera par ridbyxor skulle verkligen behövas till exempel, eftersom alla mina är både för stora numera och/eller väldigt sitna.
 
Jaja, det är det extrajobb är till för, som imorgon, absolut inte sugen men... money money, klockan står på 05.45 och det är väl dags att försöka sova lite nu.
 
Goodnajt!!

 

 

 

Before you diagnose yourself with depression or low self esteem,
first make sure you are not, in fact, simply surrounded by assholes.

William Gibson

High and low...

Tänk vad ett futtigt telefonsamtal kan sänka humöret nå så otroligt! Tvär och irriterad nu, så jag försöker mig på en humörboost med hjälp av en av de fina presenterna jag fick utav Annika ;)

i love sunshine...

 
Gisses vilket kalasväder det har varit idag, helt underbart!! Blev ju en uteritt på fina Astrid tillsammans med Ellinor och Falco. Skönt som tusan och solen värme härligt. Jag som vanligt hade på mig alldeles för mycket kläder och höll på att flyta bort. Har inte riktigt fattat än att det inte är -15 ute ;)
 
Dahlia fick gå en sväng i ridhuset, fin och trevlig som vanligt :)  Provade lite byten över en bom på medellinjen, och det gick väl sådär, haha, men det är nog piloten som måste vara lite bättre tajmad med sina hjälper också. Fast ett byte åt varje håll fick vi till iallafall. Sen träna vi mycket galoppfattningar från skritt. Måste få upp lite styrka där, men annars så :)
 
Nu ska det bli himla skönt med en dusch iallafall, sen får vi se vad det blir resten av kvällen. Nånting att äta kanske, hmm, känns överskattat, har ingen lust att laga nå mat, men kanske måste fixa nå så jag får nån matlåda till imorgon iallafall, ska jobba extra halva dagen då.
 
Få se om jag hittar nån ork!
 

må gott väder...

 
Det är så härlgt när man får kliva upp på morgonen och se att solen tränger in genom fönstret. Man blir ju så glad då och får en bra start på dagen :)

Har ätit lite frukost och ska svida om och åka iväg till stallet strax, blir ju helt perfekt med en uteritt idag, Lovely!!

i wake up to the sound of music...

 
Men godmorgon!!
 
Sovit som en björn i ide!! Otroligt djupt och skönt. Fördelen med att lägga ifrån sig datorn det sista man gör innan man somnar är att den finns där direkt när man vaknar också ;)  På med lite skön musik och det blir inte alls lika jobbigt att kliva upp ur sängen. Säger som baloo  - com on katten det svänger ju ;)
 
 

get out of my head!!

 
Sablans huvudvärk!! Så typiskt när man planerar in saker men får ställa in för att orken uteblir eller som idag, skallebank from hell! Kände av dunket redan imorse, men efter en ipren så gav den med sig. Under tiden jag var i stallet började den sakteligen dock komma tillbaka och när jag sedan kom hem var det dags igen. En dusch och lite vila på sängen blev min egen ordination. Irriterande är dock vad det är!!
 
Stallet gick iallafall bra och ridpasset på Dahlia gav som vanligt ett lyckorus ♥
Imorgon har jag hand om fina Astrid igen också och då har vi planerat in en uteritt med Ellinor mitt på dagen och Dahlia får gå ett pass i ridhuset igen. På söndag kör vi lite hoppning för Annika, och det ser vi fram emot, skoj :)
 
För övrigt så blev reaktionen precis som jag hoppades på idag när Annika fick se Dahlia och speciellt bilderna :)  Här har det hänt grejer, var hennes ord. Blir så himla glad över att höra det!! Min fina tjej! ♥♥♥
 
Imorgon eftermiddag/kväll blir det iallafall eventuellt lite bus, om jag så ska knappra piller hela dagen!! Men nu ska jag sova bort det här discodunket ut ur huvudet!!
 
Godnatt!!

3 månader...

 
 
Så otroligt kul att det verkligen går att se så stor skillnad på min lilla prinsessa. Bra mat och motion är ju A och O och det måste jag säga är precis vad hon får. Vårat silage kan till och med vara lite "för" bra ilband, hästarna lägger på sig ganska fort när dom får det, men enligt analyserna så är det ett jättebra näringsrikt foder :)

Och motion får hon ju också, så varierad som möjligt. Försöker blanda allt i lagom dos, dressyr, lite hoppning, arbete utan ryttare, och mycket uteritter :)
 
Här är tre bilder ifrån när jag fick hem henne och till nu, att hon är klippt gör ju mycket för ögat också, men visst ser man skillnad på kroppen :)  Underbara häst!! ♥ 
 
2012-12-17
 
2013-01-21
 
2013-02-21
 
 
Det är knappt så man kan förstå att det är samma häst tycker jag :)
 
 
Längtar till ikväll, när Annika kommer till stallet. Hon som inte har sett Dahlia på 3 veckor, förväntar mig reaktion, speciellt eftersom jag inte berättat att vi har rakat henne  ;)

a day like every other day...

 
Förvisso skönt med fredag, men jag vet inte om jag gör så stor skillnad på veckodagarna, kanske har med mina arbetstider att göra. Men det är klart, visst upskattar man helgen liiite mer än övriga veckan.
 
Var helt slut igår när jag kom hem. Blev ju som jag trodde, väldigt många timmar i stallet, tror att klockan var runt 12-13 när jag kom dit och jag åkte därifrån kl 19. Hade säkert varit klar mycket tidigare, men eftersom jag inväntade både hovis och ridsällskap så fick jag ju fint anpassa mig.
 
Astrid var hur kul som helst att rida, lite tittig men går ändå fram överallt utan att behöva nån större övertalning. Red upp på "räddningsvägen" med henne så vi kunde tava och galoppera en del och det tyckte hon var latjo :)  Hon fick springa lite extra på hemvägen då det kom en latsbil bakom oss, så för att slippa bli omkörda på den lilla vägen vi gick på så galopperade vi nästan hela vägen fram till korsningen där vi skulle vänster och lastbilen höger :)  Hon såg ut och verkade väldigt nöjd efteråt iallafall :)
 
Shira fick ridas en tur runt kragom. Fick sällskap av Hanna och Isi, men det började ju bra som vanligt när vi ska ut på tur tillsammans :p  Hade inte kommit långt ifrån stalllet och skulle precis gå över tågbron (har väldigt respekt för den)  när två travekipage helt plötsligt dyker upp bakom hörnet på andra sidan bron. Alla hästar blir rädd för varandra, vi sitter med alldeles för långa tyglar på våra som tvärvänder och ena kusken trillar ur sin vagn. Haha alltid detta drama ;)  Allting gick iallafall bra, ingen av oss åkte av, vi fick direkt stopp på våra hästar och lyckades lugna ner dom lite, och travarna fick gå förbi oss så vi kunde fortsätta :)
 
Såklart var det skymmning när vi kom iväg ut, så det var som uppgjort att vi skulle träffa på massa bambis borta vid mataren, tror dock inte att hästarna hann se dom, men vi gjorde och började sjunga och tralla diverse melodier för att rådjuren skulle skynda på lite extra bort ifrån oss, haha :)
 
Dahlia hade jag ju tänkt rida, men hon var väldigt orolig i munnen när hon fick in bettet. Aldrig varit så tidigare. Anders kollade lite snabbt i hennes mun efter att han skodde henne, och hittade faktiskt två vassa tänder upptill. Så det måste vi nog kolla upp. Hon är nog inte kollad på ett tag, så har hon haft så länge så skulle det kunna förklara både det ena och det andra. Iallafall så ville jag inte rida när hon verkade så besvärad. Det kan ju ha varit så att det blev nå knas efter att Anders var in i munnen och kände? Hur som helst så fick hon springa lite i ridhuset istället, busfian :)  Så kunde jag passa på att ta en ny månadsbild också. Så himla kul att se skillnaden :)  Lägger upp dom bilderna senare!
 
Nu ska jag käka lite lunch och ge mig iväg ut en sväng innan jag drar till stallet :)
 
 
 
Fina fin Astrid!
 
Och sötisen Shira tillsammans med Isi!

Triss i damer.....

 
Imorrn blir det förmodligen många timmar tillbringade i stallet, Ska ta hand om både Astrid, Shira och såklart Dahlia och alla tre ska motioneras :)  Lisa åkte ner till skåne idag och Annika kommer hem imorgon natt? tror jag. Så jag har tre superfina pollar för mig själv imorgon, värsta lyxen ;)  Småtjejerna tänkte jag ska få komma ut en sväng och Dahlia ska trimmas i ridhuset. Hon ska även få hovarna fixade imorgon. Ska bli väldigt spännande och se vad specialsulan hon har på sig fram har gjort för verkan. Har ju kunna se lite grann under den och det ser då positivt ut iallafall :) Tur man har en "egen" seriös och superbra hovslagare i stallet!
 
Skulle ha varit iväg och bowlat med jobbet imorgon kväll men det blev inställt för att det var så få som hade anmält sig, tråkigt, men kom på att jag hade ju inte heller anmält mig, ooops :p

Funderar på att istället, om jag hinner, åka ner till Sundsvall på dressyr clinic med Peter Nordlander, om det finns nå platser kvar vill säga. Han har gett Sundsvalls fältrittklubb en clinic där intäkterna från entren går oavkortat till att dom ska kunna ersätta sitt ridtält som tråkigt nog kollapsade av massa tung snö, i slutet på december. HÄR finns inbjudan till clinicen och HÄR kan man läsa en lägesrapport. En väldigt fin sak att göra tycker jag! Bra Peter!!  Han brukar för övrigt komma till vårat eget ridhus i svedje och ha träningar. En väldigt trevlig prick :)
 
 
 
 
Shira Dala taggar till sin första hopptävling!
Fina Astrid och duktiga Lisa!! (bild lånad från Lisas instagram)
 
Och så min pärla ;)
 
 
 
Nu ska jag vila ögonen några timmar innan jag får åka hem ifrån jobbet, och försöka vara hyfsat pigg och utvilad imorgon!
 
HEJ!!
 

soft pink....

 
Åååh, vad jag blev sugen på en riktigt fräsch smoothie!!  Älskar att göra dom en varm sommardag, till frukost eller lunch med lite frön i!! Mums!!  Men nu känns det lite för kallt faktiskt. Ser fram emot sommaren mycket nu!
 

Smarta lösningar...

Hade med mig lite tidningar på jobbet idag för att ha lite att göra under "dötiden" varav en av dom var Häst&Ryttare. På sida 4 kan man läsa ett jättesmart tips på hur man kan hålla vattnet i hagen isfritt. Har läst om många liknande lösningar men detta är nog första som varken kräver nå vidare kraftansträngning eller shopping. Sånt gillar jag, allt man behöver finns ju typ redan i stallet :) Så det här måste jag verkligen testa!!!

wake up!

 
 
Försökte att kicka igång med lite kaffe, eller rättare sagt den goda cappuccinon vi har på jobbet. Funkade inte, så jag tror att jag tar en till :p
 

swosch...

 
Dagen har gått fort idag, nästan lite för fort, har inte riktigt hunnit med mig själv. Men har ju iallafall fått mycket gjort och det är ju åtmintone bra :)

Blev ju som sagt en lång runda med pollarna idag, närmare 2 timmar. Och vi hann precis tillbaka till stallet innan det var helt mörkt ute. Skönt ändå att det är ljust så pass länge nu, och bara bättre blir det ju :)
 
Sen åkte jag och Hanna upp till verkstan och snabbtvätta och städade ur min svarta pärla så nu är hon ren och fin och luktar jordgubb igen ;)  Dock blir jag så j*vla less rent ut sagt på alla förbannade katter som ska upp på huven på bilen och göra såna fina repor!!! Dom syns väldigt väl när den är nytvättad :(  Inge kul alls. Jag älskar mina egna katter och gillar ju katter i allmänhet, riktigt underbara djur, MEN tycker att dom kan ge f*n i min bil!!!  Tur att mina bara är innekatter! Dels för att jag inte vill ha dom ute på ett sånt här område som jag bor på, och dels för att det är så mycket katter här redan som springer och pissar och skiter överallt, i sandlådor, vid bilarna under cartporten, i rabatter OCH just hoppar upp på bilarna och gör fina repor!!

Vem är det som ska behöva betala sånt?? Jag själv? Eller ska jag stå och passa vid min bil för att se vad det är för katt och sen klura ut vem som äger den?? Funkar ju inte riktigt så!! Och man kan heller inte dressera katterna till att inte gå och göra sina behov på vissa ställen! Dom fattar inte sånt! Därför tycker jag att man borde tänka till lite innan man släpper ut sina katter hur som helst beroende på vart och hur man bor! Men det är min åsikt det!!! Punkt om det!!


Åkte iallafall och fick lite avkoppling under "solen" sen efter biltvätten. Väldigt skönt var det. Och jag totalt avgudar just det solariumet, skitbra är det!! Man ser verkligen skillnad, och det gillar jag :)
 
Nu ska jag krama kudden iallfall och ladda batterierna för morgondagens arbetsdygn!
 
 

Långtur....

Det blev en lite längre runda än planerat idag, men dom verkade så nöjda så :)

halvtaskigt morgonhumör...

 
 
Man kan ju inte bli annat än tvärsur när hemtelen börjar ringa tidigt på morgonen! Lyfter huvudet från kudden och ser att det inte är "nån vettig" alltså förmodligen en dryg försäljare eller liknande som inte ens ska få ringa eftersom jag har nix. Skiter i att svara, men den envisa jäkeln i andra sidan luren vägrar sluta ringa. Håller på att få nå bryt när dom gör så! Har god lust att ta telefon och kasta ut den ur sovrummet, men kommer på att om jag lyfter på telefon från hållaren så svaras samtalet...... ÄSCH skit samma, lyfter på luren och sätter direkt tillbaka den igen och det slutar äntligen att ringa!!  1-0 till mig!!  ;)
 

Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen dra iväg till morsans morsa och dricka kaffe!
 
 
HEJ!

feeling good, feeling lucky...

 
 
Mestadels latat mig idag, eller ja, på förmiddagen iallalfall. Vid 15-tiden drog jag iväg hem till Helena på kafferep och massa surr, lika mysigt som alltid. Sen tog jag med mig Hanna och åkte till stallet. Mockade och fixade allt till finaste trion sen gick jag ner till ridhuset med bästa och snyggaste (tjej)fuxen i hela stallet ;)  Har sagt det massor med gånger och kommer nog tjata om det massa massa mer också, men åååh vad jag avgudar denna polla ♥

Hon är ju så rolig att rida!! Varje pass!
Aldrig nå tjafs, hon tycker det är superkul att jobba helt enkelt. Jag känner mig helt överväldigad av detta lyckorus som bara forsar igenom kroppen när jag tänker på att just jag får ha och ta hand om henne! Hon är en pärla!! Och jag tror att jag kommer kunna utvecklas och ha så kul med henne! Älskade Dahlia  ♥♥♥
 
Imorrn är dagen späckad!! Jag har lovat att jag ska åka hem till mormor och fika då min morbror är uppe och hälsar på. Sen måste jag in till stan en sväng och gå på apoteket. På hemvägen ska jag plocka upp Hanna från skolan och så drar vi direkt till stallet för en uteritt medans det är hyfsat ljust ute. Efter det så är tanken att vi ska åka upp till verkstan och tvätta min stackars saltiga bil, om det inte blir svinkallt och -20 förstås. Kanske kanske avslutar med en sväng i kärringgrillen också, vore najs :)
 
 
Hej å hå, Godantt!!

Duktiga pollar!!!

 
Kusarna skötte sig hur bra som helst!!  Shira var jätteduktig, både på banan och tävlingsplatsen i övrigt. Hon fick ju stå och vänta ganska länge i transporten efter att hon var klar med sin start, medans Astrid gjorde sina rundor. Men Shira bara stod där snällt och lugnt :) Hon är ju så cool!! Och Astrid var inte sämre. Där fick man ju öppna transporten för att kolla om hon stog kvar :p  Shira fick ett sketet pet men för att vara första gången ute på tävling så var hon helt fantastisk och Astrid hon nollade sina klasser. Superduktiga bäsisar alltså :)
 
Nu orkar inte ögonen vara med länge, toktrött och imorrn så blir det en lååååång efterlängtad sovmorgon :)
 
Natti natti

nollfemfyrtio...

 
 
Yes, 05.40 ringer klockan! Jag får sluta lite tidigare imorrn bitti, så jag hinner med mig. Måste hem och svida om, kolla så mina pälsklingar har mat och packa ihop kameror och lite fika till mig själv, sen bär det av ut till Silfverstens. Karin ringde tidigare och sa att dom skulle ta med sig hästarna hem till sig idag, så då behöver vi inte åka riktigt lika tidigt imorrn. Det skiljer ju iallafall 20-30 minuter. Ska iallafall burna ut bilen till dom när jag är klar hemma och sen far vi till Timrå och hopplatävlar!! :)  Ska bli superspännande, även fast det inte är jag som ska rida så är jag nervös ändå. Och förstå vad Annika ska vara då, som inte ens är hemma när hennes häst gör sin tävlingsdebut :p  HaHa!! Det kan hon gott ha när hon drar iväg sådär till utlandet och gottar sig ;)
 

Om blickar kunde döda.........tur råttisen redan är "död" ;p
 
 
 
Godnattzzzzzz!

I think about you every day...

Saknar henne, mitt ♥
Jag hoppas verkligen att nån människa med mycket kärlek att ge fattar tycker för henne snart så hon får komma till ett ställe där hon får det bäst, och kan leva som den lyckiga häst hon förtjänar att få vara, i resten av sitt förhoppningsvis långa liv! 

Just nu kan jag inte ens förmå mig att lyfta på luren och ringa och höra hur det är, om jag kan få komma förbi och hälsa på henne, klappa på henne, gosa med den mjuka mulen :( Hon står ju i ett stall inte ens en kilometer ifrån där jag bor. Det kanske är egoistiskt, men jag klarar det bara inte, för jag får så otroligt dåligt samvete. Har fått veta att hon står i en utebox och inte inne i ett stall. Alltså är hon ute dygnet runt, fast hon är klippt. Förvisso har hon täcken på sig, men ändå, hon har ju stått inne i stall tills hon flyttade i januari!! Och hon rids inte heller. Har blivit longerad nån gång. Jag vill bara gråta när jag får höra sånt. Hon var ju så fin när jag lämnade tillbaka henne, nu raseras allt ;(
 
sommaren 2011

jag ids int.....

 
Alltså näe!! Jag bojkottar hela melodifestivalen! Finalen kan jag kanske kolla på om jag absolut inte har nå bättre för mig just då (går alltid att hitta nå vettigare dock, om man inte som nu då, dvs jobbar) men detta skämsprogram går bara inte! Det har ju spårat totalt, med pinsamt dåliga bidrag och alldeles för mycket delfinaler hit och dit. Jag sitter inte och tittar på programmet nu, sitter på ass.rummet och surfar runt på datorn men hör ju ändå allting eftersom dom ute i v-rummet kollar på det. Tycker det är synd att det har blivit som det är,   det var bättre förr!!

ÄNTLIGEN!!!

 
 
Nu så har jag eventuellt en sadel!!
Hoppas att den passar bara eftersom jag köpt den oprovad men sedd på bilder, till ett väldigt bra pris dock ;)  Hoppas hoppas hoppas!!!

criss cross...

 
 
Klockan rinner iväg som vanligt, medan jag ligger på sängen och läser diverse om allt möjligt på datorn. Ögonen går verkligen inte att hålla öppna längre så det är lika bra att ge upp.
 
 
Låter drömmarna ta vid.......goodnight zzzZZZzzz
 
 

38 hours @ work...

 
 
Japp, gick på passet kl 17 och slutar igen på söndag morgon kl 07! Saftigt kan jag tycka men det får gå ändå. Har ju bytt pass från söndag till lördag eftersom vi ska ner till timrå på tävling på söndag med pollarna, så vad gör man inte  :)
 
Nu sitter vi och väntar på besök som ska komma med tåget kl 19 sen ska vi tydligen beställa mat hem till  lägenheten som dom hyrt över helgen. F*n blir flottmat igen, didn't see that coming!! 
Jovisst, kan man säga nej tack, eller ta en sallad, meeen när man bjuds på jobbet så ska man ju inte vara så svår :p   Nästa vecka jobbar jag ju bara onsdag på hela veckan dessutom, vilket betyder att jag ju faktiskt har massor med tid till att springa på gymmet och bränna bort flottet  ;)
 
 
Har iallfall hunnit vara ut till min skimmrande snyggfia idag. Blev en premiär uteritt för oss utan sällskap, Och det gick ju super det också :)  Lite tittigare och sprättigare, men va fasen, det är ju kul när hon är vaken ;)
 
 
Nu ska vi ut och röra på oss, och jag ska passa på att svänga förbi ica och hämta ut mitt paket :)
 
 
 
tjohejs!

Speedy delivery...

Oj!! Ett paket!! Det gick ju himla snabbt det där, kanoners juh :)
Beställde i onsdags kväll :)

 

I was not entirely forgotten... :)


Bra dag igår trots allt! :p

My golden beautiful star ♥♥♥

 
En Charmant dam  ;)
 
 
Även om hon ser spänd ut på denna bild så kan jag lugnt säga att:
skenet bedrar, nästa minut stod hon och tugga och tyckte det var supermysigt, haha
 
Totalt impad! ♥♥ Mer och mer!!
Det enda hon inte gillade var att raka vid/på huvudet, lyckades lite grann,
men sen lät vi det vara för nu och (kanske) provar nån annan dag istället  :)

fy på mig...

 
Och DÄR bröt jag mitt köpstopp :/
Totalt hopplös är mitt andranamn nu skulle jag tro.
 
But it's a very necessary and good thing though!!   (ekar lite i mitt huvud)
 
Nää, men det är ju som så att jag har ju ett amigo stalltäcke till Dahlia och det går att sätta dit en hals på det men tyvärr har jag ingen. Men efter idag kände jag att det är hon verkligen värd så duktig som hon var, så nu tog jag och beställde ett helt enkelt :)
 
 
 

Som ett ljus...

Finaste hjärtat!
Står så snällt, ser till och med ut att tycka att det är skönt :)


painkillers...

 
Godmorgon skulle jag vilja skriva men efter att ha vaknat
med huvudvärk för tredje dagen i rad så vette fasen som den
är så god?!? För mig iallafall!
 
Tar en intelligent värktablett och gömmer mig under täcket en stund!
 
(bild från google)

well of course...

 
Såklart var det blogg.se som strulade, och inte gick det tillbaka av
sig själv heller!!! hmm!! 
 
Bilderna var ju bara puts väck, har inte ens rört varken bildarkiv eller
designen, men ändå hade dom försvunnit.
 
Jaja nu är ordningen återställd igen iallafall, gick ju snabbt ändå :)

what's going on?

 
Min header och "profilbild" verkar ha rymt?
Vette tusan om det är blogg.se som spökar eller hur det har gått till
men jag kan då inte se dom iallafall.
 
Avvaktar ett tag och ser om dom kanske kommer tillbaka...
 
 

Plötsligt händer det...


Brukar sällan gå in och läsa Aftonbladet då jag tycker att det mestadels bara skrivs massa skit där! Men, nu med för lite att göra trilla jag in, och döm min förvåning när jag läste någonting som faktiskt kan vara till nytta!!
Har faktiskt inte uppdaterat än, bara för att jag lackade ur totalt efter förra uppdateringen som skruvade till massor på min mobbe!

Frågan är om detta nu stämmer eller inte?

WAKE UP!

Vaknade med huvudvärk! Yey, bra start på morgonen. Känner mig grymt otaggad att sitta uppe i butiken idag, iallafall om det ska vara lika dött som i torsdags :/

Nää en kopp kaffe till så kanske både kropp och knopp (humör) vaknar till liv!


Upside down...

 
Skum film, inte dålig men lite skum, och slutet var inte som man
trodde eller hoppades på men men, den funkade en söndagskväll
i gött sällskap iallafall :)
 
 
Nu tänkte jag krypa ner under täcket och slå på lite hoppande hästar
på svtplay en stund, är ju ledig imorgon också, och då ska jag sova ut!!
Ingen klocka ska ställas iallafall!
 
Sen måste jag in till stan och göra ett ärende innan jag beger mig ut
till finaste pollen som ska ridas, på tisdag får hon vila, eftersom jag jobbar då :)
 
Good nightsleep tightDon't let the bedbugs bite......
 
 
 
......But if they do...... then take your shoe, and hit them till they're black and blue ;)

superlativ...

 
Helgen har varit klockren!
 
Är hur nöjd som helst med träningen för Yannic igår.
Har verkligen hittat rätt häst för mig och jag kan inte tacka
fam. Silfversten nog för att jag får ha henne som min ♥
 
Imorse red vi ut, jag & Dahlia, Ellinor & Falco och Hanna med Isi.
Hästarna skötte sig perfekt som vanligt, dock var dom väldigt
pigga och alerta alla tre, men det är ju bara kul :)
 
Sen har jag varit med Lisa och Karin till timrå en sväng också,
och hoppa/miljöträna Shira lite inför nästa helg när det är tävling där.
Måste säga att jag förundras över denna coola häst, Annika har
verkligen gjort ett riktigt kap. Hon bara knallar in där som om hon
vore 18 år och världsvan, dock blotta 5 år (som 4 eftersom hon haft föl)
Sen har hon ju en väldigt duktig och lugn ryttare på ryggen också,
Lisa har så himla bra hand med hästar, speciellt unghästar.
 
Strax blir det ev. en tur till stan och filmkväll med finis Anna ♥
 
 
Pusshej!!
 
 

Gottinamnam...

Sen middag idag, men det var det värt för det var hur gott som helst :)


Hemma gjord pizza!

Beauty!!

Mötte Anders i stallet idag. Han berättade att Dahlia hade varit helt sjövild och jättebusig i hagen igår. Jahopp tänkte jag, undrar hur hon är att rida idag då :/

Men som vanligt, var hon helt gudomlig, visst var hon lite busig, men inte nå stora dumheter :) Bådar gott för morgondagens träning iallafall :)

black pearl...

 
Har varit och lämnat in min fina pärla på verkstan nu,
kamremsservice ska göras, yeah!! fattig tjej resten av månaden!!
Men det måste ju göras, vill inte ens tänka på vad det skulle kosta
att byta motor och hela kittet på den här bilen om remmen skulle paja,
när jag tänker tillbaka på vad den förra bilen (skrothögen) kostade mig
när kamremmen gick sönder på den  :/
 
Måste ta mig tid och tvätta min finis också, har varit dålig med det nu,
men så är det väl kanske på vintern.
Nu ser den dock ut som en isklump :(
I tisdags när jag var på jobbet så gick ju motorvärmaren hela dygnet, nå knas
med stolpen, och i vanliga fall tycker jag inte att det är nån nackdel :p
men nu när det kräksnöade hela dagen så blev det ju inte så bra av det hela.
Resulterade givetvis i is över precis hela bilen, jag kommer inte in i bakluckan
och kan heller inte tanka för jag får inte upp tanklocket då det är is över hela sidan :(
 
Tycker det är pinsamt att lämna in bilen när den ser ut så, men what to do?
Har ju inte varit varmgrader så det kunnat smälta och har inte haft tid att köra
in den i något garage heller, men den lär ju tina upp nu iallafall ;)
 

memories....

 
Ligger under filten i sängen på jobbet och bläddrar lite bland mina
bildmappar, herrejisses vad 2012 gick fort!!!!!!
Får nästan lite panik när jag ser en bild tagen i maj och det känns
som att det bara var för någon månad sen!
 
Titta bara här på lilla bebis Chica, så pluttig hon var :)
Född 24/5 2012, känns verkligen som det var nyss hon såg
dagens ljus :)
 
 
Nu är hon ju stora tjejen...
 
12/1 -2013

intelligence...

 

good day going my way....

 
Blev en bra dag det här, lite långtråkig har det varit under dagen,
för jag kan ju inte påstå att det har hänt så mycket på jobbet idag,
men nu blev den väldigt bra.
Ska få åka hem redan ikväll nämligen, istället för imorgon bitti :)
Är en vikarie som kommer imorrn och ska jobba, och han fråga om det var okej
om han kommer hit redan ikväll och sover kvar, så kunde jag få åka hem,
HELL YEAH!!!  Säger jag!! Tänker inte direkt argumentera emot :p
 
En varm dusch och min sköööööööna säng och mina pälsklingar!!! Längtar!!
 
 

Good work....

 
Ååh va kul det är att få cred för det jobb man lägger ner!!
Eller ja, jobb låter så påtvingat, men det är det ju absolut inte!!
När jag pratar om hästarna så är det ju en stor hobby som tar
väldigt mycket av min fritid, pengar, känslor osv.
Men det är värt det när man ser sådana skillnader som blir tack
vare att man lägger ner så mycket av sitt engagemang.
 
När vi tog ut ET. för drygt en månad sedan och han gick igenom Dahlia
så sa han i princip  -ojojoj, det här kan ta tid det.
Jag är fullt medveten om, när man ser henne rent kroppsligt, att hon kommer att
behöva tid på sig för att lägga till med massor med muskler och stärka upp sig.
Men det han hittade förra gången var massa spänningar och att hon var lite sned.
Han fick bort ganska mycket redan då och snedheten löste han direkt.
Man kände skillnad på en gång när man red efter att han gått igenom henne.
 
Idag så sa han att det redan såg mycket bättre ut och att hon var som en helt
annan häst!! Lyckorus delux!! Man gör alltså nånting rätt ändå då ;)
 
Hon har ju faktiskt blivit lugnare i sig själv och är lättare att få att slappna av
när man rider också, men att det skulle vara sån skillnad på bara en månad
känns ju helt otroligt kul :)
 
 
Det är med ett leende på läpparna som denna dam kramar kudden inatt :)
 
puss!!!
 
(finisen i oktober )

sweet love...

Ska byta om och dra iväg ut till stallet strax så jag hinner mocka
och fixa allt till 3 ev 4 hästar, innan Anders kommer (equiterapeuten)
klockan 15.
 
Har bara legat hemma och slappat tills nu, egetnligen finns massor
med vettigt jag hade kunnat göra, städa till exempel, men får väl ta
det ikväll när jag ändå ska roa mig med att tvätta.
 
Det var ju mycket mysigare att ligga på sängen och gosa med
mina små ♥ ♥ ♥
Dom vet hur man visar kärlek dom ;)
 
 
 
 
(bilden är tagen när jag kom hem från cypern, hade varit borta en vecka.
Kattskrället släppte mig inte en minut när jag kom ut till mormor,
som varit kattvakt, för att hämta dom, mysiga Myzak ♥♥:)

Every moment is a memory....

 
En stor kopp varmt härligt doftande rabarber/vanilj te,
en tallrik gröt med lite äppelmos och ett kokt ägg.
Min sköna säng, fluffiga varma duntäcket, mys med kissarna!
 
 
Godmorgon!

Happiness is not a destination. It is a way of life...

Blää...

Skitsnö!!! Det har kräkat ner hela dagen. Och så är dom sega med att ge sig ut å ploga på det här området och (jobb)bilen är kass i snömodd osv osv.

Behövde bara spy ur mig lite jag också!

Oh my...

Galet trött imorse! Som vanligt då! Men somna inte förrän vid 2-tiden. Drygt som fasen. Tog mig upp och iväg på jobbet iallafall. Nu sitter vi i butiken och hoppas på att få in lite nikotin junkies som ska komma in och shoppa :)
För att göra en lång historia kort om det, så har min chef öppnat en tobaksaffär vid sidan av assistansbolaget som vi får sköta. Roligare och känns mer seriöst än de tidigare "projekt" som vi haft, men det är så nytt fortfarande så får väl se hur allting går.

Men nu är jag hungrig!! Måste ha lunch! Heipähei!!

just do it....

 
Ganska lugn dag idag, lite omplaneringar men men vad gör det, finns ju fler dagar.
 
Hade tänkt rida idag, men surrade ihop mig med Hanna och vi bestämde oss för att löshoppa hästarna lite istället. Även Johanna hakade på med Josh och sen tog vi även ponnyplutten Cassie. Alla skötte sig fin fint.
Piece av kaka sa Dahlia! Hon är så duktig och rutinerad så det var inge nytt eller konstigt. Hon bara rullade på och skuttade så fint så. Hade lagt upp en serie med studs som hon fixade galant. Ändrade sedan om lite och gjorde en oxer av sista hindret och höjde upp lite grann, inte högt alls, runt 90 tror jag. Klockrent, men jag hade inte förväntat mig annat ;)
 
Funderar på om jag ska vara med på Yannic-träningen i helgen ändå. Hade först bestämt mig för att hoppa över denna gång, men nu har jag beslutsångest. Hanna skulle köra lite markarbete och frågade om vi skulle rida tillsammans, men jag har ju ingen vettig sadel än :/  Använder Annikas wintec sadel när jag rider ut och så men den är inge vindare att verkligen rida i, för mig alltså, den ligger bra på hästen, men jag tycker att jag inte får nån bra balans i den så därför känns det inte som om jag har nån större lust att träna med den. Och dressyrsadeln är ju heller inget alternativ. Kanske skulle fråga Emely om jag får låna hennes, men det beror på vilken tid hon själv ska rida. Jaja vi får se hur jag gör. Skulle ju vara ganska kul ändå :)
 
Imorrn får finisen vila iallafall eftersom det är jobb för min del. Och på onsdag kommer equiterapeauten och går igenom henne igen. Beroende på vad han gör så kanske träningen är att avstå ändå, så då slipper jag iallafall beslutsångesten över det ;)
 
 
Nu ska jag försöka sova lite så jag kommer upp imorrn, 05.30 ringer klockan!!
 
tjingeling!!!

en bild säger mer än tusen ord...

ett klyschigt, men ändå väldigt bra uttryckt. Hade en så himla mysig söndag! 
Vädret var klockrent, blå himmel, strålande sol och en underbar uteritt med pollarna. Började dagen med att åka ut till stallet för att fodra och släppa ut alla hästarna. Mockade och fixade allt annat till Dahlia, Astrid och Shira. Sen väntade jag in Ellinor och Hanna som skulle med ut på tur. Alltså det var helt gudomligt!! Solen värmde till och med och man kunde bara sitta där på hästryggen och toknjuta. Red på en jättebra väg som är väldigt varierande med både uppförs- och nedförsbackar och plana delar. Perfekt för ridning i alla gångarter och underlaget är super och man möter typ aldrig trafik.
Dahlia tyckte det var superkul, men hon blev ganska svettig. Hon har ju inte gått något sådant långt pass tidigare, har försökt hålla mig till 35-40 min i ridhuset nu i början, och ute har vi väl varit iväg kanske 45 min. Nu var vi ute i över en timme och travade och galopperade en hel del, men hon tyckte som sagt att det var kul att få sträcka ut i galopp, och det tror jag att hon behövde också, även fast jag riktigt fick säga åt henne att varsågod, du får springa, sötisen :)  När vi kom tillbaka ifrån turen satt vi oss i solen en stund bakom stallet och drack lite kaffe. Vill ha fler såna här dagar med både sol och uteritter!!! ♥
 
Kvällen bestod av ett hemligt uppdrag och sen mys med tacos och film.
 
Nu ska jag inte babbla mer, här kommer bilder från igår  :)
 
 

 


 

permission....

 
Fick ledigt från jobbet några timmar ikväll, då det kom besök
och dom ville ha lite egen tid, fullt förståligt om man har
personlig assistans dygnet runt alla dagar i veckan året om.
Så jag drog iväg en sväng, klockan var nog runt 17.30 så då
tänkte jag åka och kolla om hästarna fått komma in än annars
ta in dom, så jag drog till stallet. Pollarna var ute så men ville mer
än gärna komma in så jag uppfyllde såklart deras önskan och gav
dom lite extra käk inne. Hade ju bara tänkt göra det och sen åka hem
efter det och vänta på att åka tillbaka till jobbet, men jag blev kvar i stallet
till 21.15 då var jag tvungen att åka, eftersom jag skulle vara tillbaka vid halv.
 
Hamnade såklart i prat om det tragiska som stackars Simmy fått vara med om.
Nu när jag fick se henne med egna ögon så tappar man verkligen orden,
FY FAN är det enda man får fram. Hon har inte en muskel kvar, ett 3-4 cm brett
skav ifrån grimman på nosryggen, pälsen är jätteful och lång, nästintill tovig, hon har
inte blivit verkad och omskodd på 3 månader, för dom påstod att dom inte fått
tag i hovslagaren!!  Det gick att räkna revbenen på henne när hon tog djupa andetag,
TROTS den långa pälsen!! Jag kan fortsätta berätta om hur mycket som helst!
Vilka idioter!!! Tycker så fruktansvärt synd om denna fina ponny, och såklart kusin
som har väldigt dåligt samvete nu. Men hur ska man veta i förväg att personerna
man lämnar iväg sin älskade häst till inte är vad man tror???
Visst finns det saker som kusin kunnat göra annorlunda, kollat upp lite mer osv.
men man tror ju inte att folk ska vara så vidriga som dessa har varit mot Simmy.
Sen alla runt omkring!!! Tränare osv, vafan har dom inga ögon!!
 
Har god lust att hänga ut den här fodervärden med dennes blogg så alla kan gå in
och läsa vad hon skriver för sjuka saker och lögner!
Men även om det är hon som ska ha tagit hand om ponnyn så är det ändå föräldrarna
jag klandrar mest, för det är alltid dom som har det övergripande ansvaret!!
  
Men det kommer jag naturligvis inte göra, jag hoppas bara att den här
familjen får besök av nån "myndighet" väldigt snart eftersom dom verkar ha
flera egna hästar, som kanske står och far illa!!!!

det går väldigt fort när det går neråt...

 
Jag tycker fan att vi borde ha mycket hårdare regler och straff
mot vanvård och allmänt dålig skötsel av djur!!!
 
Blir så otroligt illa berörd och ledsen när jag ser bilder och
artiklar om diverse fall som många gånger är rent utav vidriga!!
 
 
Min kusin har fått erfara detta med sin ena ponny som varit
utlånad en tid nu hos fodervärd.
Hon har även varit till salu länge och under tiden som hon
varit borta. Nu var det en ridskola som var intresserad av att
köpa henne, men vid veterinärsbesiktningen visade det sig att
hon markerade på 3 ben och såg allmänt väldigt risig ut!
Så dom tog kontakt med ägaren, i detta fall min kusins pappa,
och berättade läget och sa att dom trodde att ponnyn nog inte
blev omhändertagen ordentligt. Detta gjorde att dom snabbt
bestämde sig för att hämta hem henne och det här är vad min
kusin visar upp idag, jag blir så förbannad så jag vill bara gråta :(
 
 
Ponny har varit alltså varit hur fin som helst, och kommer hem och
ser ut som ett kolli. Simmy som hon heter är 14 år, men nu ser
hon ut som typ 30.
Man ska nog tänka efter ganska månger gånger innan man lånar
ut djur på foder till folk man inte riktigt känner och som bor typ 25 mil bort.
Det är lätt att vara godtrogen, klart man inte tror att det ska bli såhär
men rätt vad det är så händer det en själv.
Jag hoppas verkligen att hon kommer återhämta sig ordentligt,
vem vet hur hon har blivit behanlad som?  :(

staring at the ceiling in the dark...

 
Avskyr att behöva kliva upp när man sover som bäst!
När andra får ligga kvar och gona gör det ännu värre!! Morr!
Det var så varmt och mysigt i sängen så när väckaren ringde
var det nära att telefon fick sig en flygtur, så mycket ville jag
stanna kvar i sängen.
 
Tur att man kan vila ögonen en stund på jobbet tills folket vaknar,
inte lika stor mysfaktor här dock :/
 
 
Har ett program på datorn som bråkar med mig, så sjukt irriterande
för det vill inte ens starta, och jag har inte gjort nå särskilt sen jag
använde det senast, dock är det ett tag sen men ändå...
 
får klura på det ett tag till......
 
 
GODMORGON!

En ute en inne...

 
Hann inte med solen idag, den var för snabb.
Så Shira fick prova på en tur ute i mörkret idag :)
Gick hur bra som helst, hon är så himla cool, blott
4 år men så otroligt lugn och stabil.
Men energi det har hon!! Lilla busfian!!
Red iväg en bit ifrån stallet till en "räddningsväg" som dom
har byggt i samband med järnvägen, där finns det en perfekt
galoppbacke. Upp och ner några gånger, det tyckte hon var
lattjolajban, håll i hatten bara!! Eller snarare håll upp huvudet,
haha, busig var det JA!! Tur man har vett att vara beredd ;)
 
Kanonbra fördelning det där, Lisa får sköta trimmandet och
jag får vara lektant med Shira, haha  I LIKE IT ;)
 
Dahlia ♥ fick gå ett pass i ridhuset idag, så himla fin, hon börjar
redan bli starkare och orkar mer, dock är hon lite bekväm
emellanåt den lilla damen :p
 
På söndag är det tänkt att vi ska rida ut igen med Ellinor
och Falco, hoppas på mysigt finväder då :)
 
Imorgon är det jobb för min del så därför ska jag ta och försöka
sova en skvätt innan det är dags att kliva upp igen *suck*
Avslutar med två bilder på väldigt ovanliga motiv numera ;)
 
 
 
 
Natti natti!!
 
 
 
 

sol på nosen....

 
Ska dra iväg till stallet strax och ge mig ut på tur med fina Shira :)
Är ju min tur att ta hand om bustrollet idag!
Matte hennes är ju i Thailandet och gottar sig i sol och värme,
så jag och Lisa hjälps åt att ta hand om pollan.
 
Blev "ivägskickad" från jobbet en stund igår så tog med mig kollegan
som jobbar hos en annan vårdtagare och dottra till de två, ut till
stallet en sväng fram och tillbaka.
 
Shira stod och hade mysstund med Emma hur länge som helst,
sötisarna :)
 

det säger klick mer och mer....

 
Jag måste bara få tjata av mig lite häst igen ;)
 
Jag och Dahlia var ju på uteritt med Lisa och coola Astrid igår, tog samma runda som i söndags när vi var ute med Ellinor och Falco. Haha är ju som tidigare sagt faktiskt glad att det händer lite saker när vi är ute med sällskap så jag får se hur hon beter sig. Igår mötte vi allt ifrån läskiga rådjur, till en traktor med rasslande snökedjor, samma dryga gläfsande hundrackare!! och träff med busiga lilla Filosofia :)  (som är en toksöt liten b-ponny vars gård vi rider över)
 
Dahlia som är dubbelt så gammal som Astrid skvätte lite både här och där, men ingenting överilat, förutom då hon såg rådjuret då, och hon tvärvände på en femöring och klämde mitt ben in i Astrid när hon for iväg, haha.
Men hon är ju inga problem att få stopp på som tur är iallafall. Astrid däremot, tror jag inte ens hann reagera över vad som hände eller exakt vad det var Dahlia tyckte var läskigt, hon bara är, så jäkla lugn och cool, gillar henne stenhårt :)
 
 
Fixade frissan på guldlock häromdagen också, kan inte säga att jag blev sådär superduper nöjd, men det blev iallafall en förbättring då hon var väldigt långhårig :)  Jätteduktig var hon iallafall, så ut som att hon tyckte det var riktigt mysigt med pyssel, och speciellt när jag tog i och kliade med naglarna i "hårbotten" av manen emellanåt, då njöt hon :p
 
Tog en före bild då, och tog efterbilden idag när den fått lägga sig lite :)
Tjusiga tjejen min ♥
 
före
efter
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0