timeout...

 
 
Ikväll släpper vi alla beskymmer och låtsas som om dom inte finns!!
 
Shake that!!

Here we go again...


Att allting bara vänds upp och ner på en kort stund är ingen rolig känsla! Rent förjävligt om jag ska vara ärlig!

Så nu ska jag deppa igen tillsammans med B&J!

allt som kunde gå åt helvete...

 
 
gjorde precis det!!

Well i sure am...



segare än kola...

 
Ja usch, precis vad denna dag har varit, men nu är den snart över, tack och lov! Sista passet denna vecka dessutom. Bara några timmars sömn kvar sen får jag åka hem till min egna sköna säng och mysa med kissedjuren lite :)
 
Har även bokat upp mig med något så roligt som tvättstuga imorrn på förmiddagen. Fast det kommer nog inte bli så mycket, men under tiden ska jag passa på att städa lite. Hur perfa som helst, istället för att bara sitta rakt upp och ner och vänta ut maskinerna.
 
 
En av höjdpunkterna imorrn kommer dock bli på eftermiddagen när det vankas lite hoppträning :) Är sååå sugen på en "revansch på mig själv" från igår!! Nu när jag kollat på filmsnuttarna 53872 gånger så har jag gett mig tusan på att jag ska förbättra dom där uppenbara sakerna och detaljerna som jag själv lägger märke till och som jag så väl vet om att jag gör!!
 
 
Funderar på om jag kanske ska bjuda på en bildbomb på snyggpollen imorrn? :)  Tog ner henne i ridhuset i fredags så hon fick springa av sig lite och busa och för att väcka upp kameran ur sitt ide. Det var så himla läckert ljus där då, solen lyste ute och sken igenom ljusinsläppen perfekt!! Sen att hon är en sån snygg och duktig modell gör det ju bara ännu roligare ;)  Här kommer iallafall ett litet smakprov!  Pöss och godnatt!!
 
(  synd att kvalitén blir så kass när man laddar upp här :/   )

priiiiiiiiiiiiiiiiiisa guuuuuuuuuuuud....

 
Skatteåterbäringen är här!!  Eller nja men man kan ju tjuvkika på vad man får när den väl kommer iallafall och efter allas tjat om just det så kunde jag inte låta bli jag heller ;)  Det såg bra ut, kunde varit bättre, men jag får väl vara nöjd :)

still alive...

 
and kickin!
 
 
Nej jag har inte gått i dvala eller under jorden! Säkert till mångas besvikelse, men mohahaha säger jag ;) Har bara inte kommit mig för att delge mig i skrift här på några dagar, shame on me!! Men och andra sidan så skriver jag ju inte så mycket vettigt ändå ;)
 
Kan dra en längre redogörelse om de senaste två veckorna imorgon eller nå sådant när jag ändå kommer sitta på jobbet och pilla navlen, om det inte blir kundstorm då, bara för att!
 
Måste bara få berätta att jag är så glad över min fina polle idag, och alla andra dagar med såklart :)  Jag och Hanna ställde upp en liten markarbetesövning idag och rullade på. Och hon var så fin Dahlian ♥ Det var en väldigt nyttig övning för piloten dessutom som fick träna på rytmen och tajming. Hanna filmade lite och efter att ha kollat på filmerna X antal gånger och nu suttit och överanalyserat typ allt, så blir den gemensamma nämnaren hela tiden galoppen!! Jag måste verkligen ha bättre galopp. Visst är det trevligt och sitta i den där lugna trygga, men jag måste lära mig och lägga upp den lite mer!! Jag gör det inte rättvisst för nån av oss annars! Så på torsdag ska vi hoppa lite och förhoppnigsvis kommer Annika vara med och styra upp! Hon fick smeknamnet "hopphitler" av mig efter senaste träningen :/  Lite taskigt kanske, måste komma på nå bättre, riktigt såå hemsk är hon ju inte ;)
 
 
Nu ska jag kramas med kissen och kudden! Pöss!!

min vanliga tur...

 
 
Blev sådär enormt sugen på ett glas rött och var precis påväg att bege mig in till systemet och införskaffa lite när jag gjorde en extra koll på när det stängde. Kl 18 och vad var klockan då?!? 18.03!! Typiskt!!! Hade för mig att dom stänfgde kl 19 :(
 
Idag hade vi, några i stallet, lite "gemensam träning" och byggde upp lite olika working equitation hinder :) Var faktiskt riktigt roligt och hästarna verkade tycka detsamma. Riktigt mjuka och fina blev dom dessutom. Det enda "hindret" som jag och Dahlia överraskande nog inte lyckades med var ginden, i form av två hinderstöd med ett långt grimskaft emellan, som man då skulle öppna och gå igenom och sen stänga igen. Hon var jättefjantig och ville inte ens gå i närheten. Hon tyckte den var superläskig. Och när jag satte lite press på henne så började hon småstegra och protestera hejvilt. Kunde inte alls förstå vad som var så farligt :) Till slut lessna jag och hoppade av, ledde henne fram och gick runt den flera varv åt båda hållen och lät henne titta på den ordentligt. Sen hoppade jag upp igen och då kunde vi iallafall rida förbi på utsidan och gå på spåret, haha :) Allt annat fixade hon hur bra som helst så jag är jättenöjd! Och det sista vi gjorde var att till slut gå igenom "grinden" när den var öppen och då gick det ju galant :)
 
 
Man kanske inte ser så jättemycket av hindren, men lite iallafall :) 

Film med Ben & Jerry...



Varför känns glass som ett craving och en bra medicin när man är deppig? Det är ju ofta man ser tjejer i dramafilmer som sitter och snyftar och käkar Ben&Jerrys!

Känner mig som en av de där tjejerna just nu!! Ridningen idag var katastrofal, men det berodde inte på hästen utan enbart mig själv!! Totalt värdelös! Sen vart depphumöret i övrigt kommer ifrån kan jag inte riktigt sätta fingret på, men det är mycket tankar och känslor som är huller om buller just nu, kan ju vara en bidragande faktor.

Nu ska jag svulla och dra igång en film!!

onsdag...

 
 
Helt vanlig onsdag dessutom. Inget spektakulärt. Har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan sen kl 11 och ska snart dit igen och hämta det sista som hänger på tork.
 
Sen ska jag åka ut till min äslakde häst och pyssla på. Har jouren ikväll, men tänkte putsa lite grejjer osv så jag kan nog fördriva tiden tills dess ändå. Sen ska jag ju rida också. Är så fullproppad med inspiration då jag letade fram lite böcker och kikade igenom. Och så har jag suttit och bläddrat bland hippsons övningar. Superbra sida det där!! Har ju dressyr böckerna därifrån men ska ta och beställa de med hoppning också. Så smidiga att ta med sig och kunna kika i när som helst.
 
Nää nu måste jag kila iväg till den där tråkiga tvättstugan som sagt, Hööörs!! :)

Avbrott i vardagen...

 
 
Vi har ganska bra gemenskap i vårat stall. Inga bråkmakare och alla kommer överrens med alla just nu. Förra veckan var det en av de andra tjejerna som kom med förslaget att vi skulle hitta på nånting tillsammans allihop och göra nåt lite kul annorlunda, typ "leka"  :)
 
Vi kom iallafall fram till att vi kanske kunde prova hitta på lite working equitation övningar och "tävla" lite mot varandra, just för att få ett avbrott i den vardagliga träningen och rutinerna. Det är ganska kul att det kommer ifrån just henne då det var väldigt övverraskande. Hon brukar inte, enligt min åsikt, göra så mycket udda saker med sin häst, som hon till vardags rider akademiskt med.
 
Kan ju bli riktigt skoj iallafall, för nåt år sedan så hade vi stallmöte med fika och jullekar (utan hästar) efteråt :p  Haha ja, Hej jag heter Susanne, är snart 28 år men jag älskar att leka, och kommer förmodligen ha mitt barnasinne kvar även om jag så skulle ta mig upp i åldern av 80 bast ;)  Behöver jag säga att jag tyckte väldigt mycket om mitt jobb som dagisfröken :p  Men till mitt "försvar" måste jag få säga att hon som kom med idén till och med är nåt år äldre än mig ;) Inte för att jag tycker att det behövs försvaras, men ändå :)
 
Iallafall så var det tänkt att vi skulle ha pysslat på med detta imorgon eftermiddag/kväll, men då är det Peter Nordlander träning i ridhuset på eftermiddagen, så det blev flyttat till fredag på dagen istället, ungdomarna i stallet har ju sportlov denna vecka så dom är ju lediga och fria närsomhelst egentligen. Jag måste kolla upp ett och annat innan jag kan säga om jag kan vara med eller ej, men hey, varför inte, måste ju få busa till det lite ibland :)
 
Kikade runt lite på youtube efter videos med just working equitation, det är ett himla fint samspel och samförstånd mellan häst och ryttare. Tillit måste finnas, annars skulle det ju aldrig funka. Fantastiskt kul att se, för att inte tala om inspirerande nu :) Fick ju faktiskt en bok av Hanna förra julen om w.e. måste leta fram den och se om det finns nåt lämpligt som man kan snickra ihop :) Behövs ju inte alltför mycket avancerade saker egentligen, se själva :)
 
 
 

danke schön...

 
 
Tack och lov för google translate, haha
 

all this time i'v been waiting...

 
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH äntligen!!!!!!!
 

Som jag har längtat och väntat på att min absoluta favvo grupp för tillfället ska släppa sina låtar på spotify!! Och nu har dom iallafall en där. Dom har inte så jättemånga låtar släppta överhuvudtaget än så länge, men finns några här på nätet. Men jag säger det här och nu!!! Att när folk verkligen får upp öronen och får höra dom, då JÄVLAR kommer dom bli stora!! Svinbra är dom iallafall :) Absolut min smak, älskart!! :)    Repeat repeat repeat!!!!
 
 
Sugna på ett smakprov??  ;)

massproducering...

 
 
Har fixat massor med matlådor ikväll! Så nu är frysen proppad, så himla skönt! Gjorde iordning en tacopaj, två formar med två olika varianter av makaronilåda, en med köttfärs och en med bacon. Sen slängde jag ihop en fläskpannkaka när jag ändå hade ugnen igång :) Blev typ 20 lådor. Perfekt för att bara rycka med sig när man ska på jobbet. Och billigt blir det när man gör så mycket på en gång. Tänkte röra ihop en köttfärssås också men då hade orken försvunnit :p
 
 
Det gick iallafall bra med Dahlia idag så nu är tänderna fixade! Anders, veterinären, behövde bara visa munstegen så for huvudet upp i taket. Hon gillar inte att man grejjar med skallen hennes. Så det var inget snack om saken. Hon fick en spruta och blev tröttare en tröttast :) Men lugn som en filbunke, så då gick det superbra att raspa till tänderna! Lilla snuttan blev så trött dock så hon orkade knappt följa med tillbaka till boxen. Vinglade med tunga steg, sötnöten ♥
 
Hade kvälljouren i stallet ikväll så åkte tillbaka dit ut runt halv åtta, och gav alla mat osv. Gick väldigt snabbt och smidigt eftersom nästan alla hästar var inne och jag redan hade fixat allting till Dahlia. Pussade henne gonatt och åkte hem och gjorde klart den sista maträtten. Sen har jag bara legat på sängen med datorn och slappat.
 
Klockan ringer dock 05.25 imorrn bitti, då det är jobbdags, så det är lika bra att slå igen ögonen nu!
 
Natti natt!

Sleepyhead...

the dentist...

 
 
Tycker inte om att gå till tandläkaren, bedövningen gör så j*vla ont, och om det ilar till ibland känns det som om man bara vill springa ut därifrån! Har bara haft dåliga hårdhänta tandläkare, så därifrån kommer skräcken! För när jag var liten så älskade jag att gå dit :) Nu älskar jag bara den rena och fräscha känslan i munnen när man är klar :)

Det är iallafall inte jag som ska fixa tänderna idag, det är pollan så ska få sig en check. Och veterinären kommer om en halvtimme så jag måste lägga på ett kol och skynda mig iväg ut till stallet :)
 
 
tjingeling!

roadtrippin...

 
 
Trots att det var ganska bitigt ute imorse, så var ändå solens strålar ljuvliga. Tycker det är ganska mysigt att ha stalljouren på morgonen, (när det inte är svinkallt eller blåser storm!!)

Har nästan gjort en vana av att försiktigt öppna dörren, smyga in och nästan viska - godmorgon hästarna! :) Man får ett sånt himla mysigt svar. Det går som ett brummande genom hela stallet av alla gnäggningar :)
 
Matade och släppte ut alla pollarna, mockade och fixade maten till Dahlia så det var klart, sen åkte jag hem och åt lite frukost medans jag ringde lite samtal ;)
 
Efter det åkte jag in till stan och hämtade Anna som var snäll och följde med som sällskap. sen bar det av till Sollefteå där jag var och köpte mig en sadel :) Ingen lyx eller värsting, utan en helt okej "till-att-börja-med-sadel" helt enkelt :) Och det verkar som den passar bra på Dahlia ♥ Red ut en sväng med Ellinor och Falco när jag kom hem, så då passade jag på att provrida i den, helt okej! Men jag måste testa lite mer fast i ridhuset också, lite lättare att utvärdera då såklart :)
 
Nu ska jag nanna kudden innan ögonen trillar ur av utmattning! Pöss!!
 
 
(tjusig bild på finaste från imorse)

bryt ihop och kom igen...

 
 
Men hur? Om man fått höra saker om folk och deras åsikter, som handlar om en själv, hur ser man dom i ögonen igen? Blev helt chockad idag! Å grina har jag gjort! Pinsamt! (är ju på jobbet) Mår piss över det fortfarande och vet inte alls hur jag ska förhålla mig till situationen. Vet bara att jag är otroligt besviken på hur allting hanterades. Och sen kommer man förmodligen förväntas komma, som om ingenting har hänt, med glada hoppsasteg?!? Jo tjena! 
 
 
Ska verkligen försöka sträcka på mig och ignorera skiten, men det kommer bli så svårt, när det handlar om personer jag träffar var och varannan dag :(
 
 
Keep your head up and be strong!!
 
 
 
 

dessa superlativ...

 
 
Jag får inte nog!! Fina fina hästen ♥ på träningen för Yannic idag! Så duktig! Blir så himla glad så det går inte att beskriva. Har bara haft henne sen i december och hon har redan gett mig så mycket positiva förbättringar vad gäller min ridning. Fast det är ju som Yannic sa idag, bra hästar föder bra ridning! Och det stämmer ju faktiskt en hel del. Hon berömde både mig och hästen så mycket idag så jag blir alldeles varm i kroppen av lycka :) Hon tyckte att jag hade gjort ett superbra jobb med henne hittills och att Dahlia hade musklat om och på sig riktigt fint. Sen så vet ju jag vad hon har för åsikter om dom tidigare hästarna jag haft/ridit, och det är inget ont mot dom personligt, men att det har varit mycket slit utan nån större utdelning, typ. Nu händer det ju saker hela tiden, och Yannic har påtalat mer än en gång att hon gillar Dahlia och är glad att jag äntligen har fått tag i en "riktig" häst :p Vi har hunnit träna för henne 3 gånger nu och hon har sagt just det varje gång :) Jag tycker verkligen att Yannic är en toppen tränare, den bästa!! Hon är alltid så otroligt positiv och har lösningar och bra tips på i princip allt :)
 
Johanna var snäll och filmade en liten snutt idag, och jag har kollat på klippet fler flera gånger. Jag får lov att ge mig!! Annika har rätt! Det ser inte lika illa ut som det ibland känns. Jag tror ju ofta att det ser helt katastrofalt och nybörjarmässigt ut. Riktigt så illa kanske det inte är. Väldigt mycket kan förbättras innan det ser mer än okej ut, men det är iallafall som sagt, inte så dåligt som jag vill tro när jag sitter på hästen. Väldigt nyttigt och se sig själv dessutom, har inte så många filmer där jag rider nu när jag tänker efter. Det är ju ett väldigt bra hjälpmedel, så man kan sitta och titta och analysera lite, och så att man kan se själv och tänka mer på de sakerna man behöver förbättra :)
 
 
 
Har även hunnit med ett kalasande ikväll ute hos familia! Så nu är jag fortfarande proppmätt efter all supergod smörgåstårta :) Fast det kanske gör att jag somnar gott, och fortare! Sista arbetspasset för denna vecka är imorgon, vilket är väldigt skönt! På söndag morgon ska jag direkt ut till stallet då jag har jouren. Så ut och mata och släppa ut pollarna, sen ska jag åka på en liten tripp ca 10 mil norrut och hämta ett "köp" som jag längtat efter ;) Får se om jag får med mig något trevligt sällskap också :)
 
 
Godnatt finingar!!

In your face...



Undrar när jag ska lära mig att hålla igen truten!!! :/

Nu vrääääker det ner snö!!!


freaky friday...

 
 
Ser ut att bli goväder idag!! Undrar när snön dom har lovat tänker komma? Inte för att jag längtar efter den, men gillar inte sådana otrevliga överraskningar!
 
Ligger på sängen och gosar med kisselimissarna, eller ja, egoboy är väl den som kniper den närmaste platsen :) Tätt tätt intill, gärna under skinnet om han skulle kunna, min lilla prins Myzak, purr purr purr :)  Katter är härliga djur, väldigt ointelligenta emellanåt, men dom har väl sina ljusa stunder dom med. Men något dom är bra på är att visa kärlek!! Man hinner inte ens sätta nyckeln i dörren förrän dom står där innanför och jamar och säger hej.....eller så kan det ju vara för att matskålarna är tomma ;)  Men jag vill gärna leva i fantasin om att dom faktiskt saknat sin matte haha :)
 
Ska vila en liten stund nu, eller ja mest bara slappa och fortsätta mysa med kissen lite innan jag åker in till stan en sväng. Fixa present och eventuellt köpa en sak jag fått nys om, kan visa sedan ;)  Och sen bär det av till stallet! Håller vädret i sig såhär så blir det uteritt för Astrid och sen förberedelser med Dahlia inför eftermiddagens träning, yeeey :) Måste ladda lilla kameran och se om nån vänlig själ kanske kan filma lite, så jag åtminstone får se själv hur det ser ut :p
 
 
See U later
 
Han som stulit mitt ♥, mitt gos!! ♥
RSS 2.0